PODCASTS LUISTEREN

Voor de promotie van Podcasts wordt o.a. gebruik gemaakt van de grote hosting platformen die beheerd worden door Google en Apple.
Daarnaast is er een veelvoud aan kleinere organisaties die zich hier ook mee bezighouden.

Omdat een Podcast eigenlijk niets meer is dan een geluidsbestand is dit ook heel éénvoudig te publiceren via een eigen website.

Wil je onderweg luisteren, dan zijn er legio Apps te downloaden via Google Play en de Apple App Store


PODCAST APPS

Het aanbod podcast apps is enorm groot. De app die je gebruikt is een keuze die je zelf moet maken. Persoonlijk installeer ik pas een app als ik ook kan leven met de machtingen van de app.

Castbox App
Castbox is groot, het heeft een aanbod van meer dan 95.000.000 geluidsbestanden. Via de website van Castbox kan je ook zonder de app luisteren.
De app is perfect maar de betaalde versie is best wel prijzig. De gratis versie werkt ook uitstekend maar je moet kunnen leven met de reclame banners.

Google Podcasts
Deze app is inmiddels veel beter geworden en doet gewoon alles wat het moet doen. Gratis en geen enkele reclame. Net als Castbox kan er ook worden geluisterd via de Google Podcasts website. Gebruik je de app dan brengt Google wel binnen je Google account je volledige luister geschiedenis in kaart. Luisteren via de website zonder in te loggen op je Google account geeft je meer privacy.

AntennaPod
In mijn test traject ben ik deze app tegengekomen. AntennaPod is gemaakt door podcast-enthousiastelingen.
Het team van vrijwilligers bieden je het gratis aan - vrij van advertenties en open source.
Ik gebruik het zelf nu enige tijd en ben onder de indruk van de mogelijkheden en de perfecte werking.
Voor meer informatie verwijs ik naar https://antennapod.org

Google PlayGoogle Play